Title Image

Brainfacts: mythes en feiten over het brein

Brainfacts: mythes en feiten over het brein

De psychologieboeken en magazines stapelen zich hier op. Ik vind het superinteressant om steeds weer (voor mij) nieuwe weetjes over het brein op te doen. Vanaf vandaag ga ik deze mythes en feiten over het brein ook wekelijks met je delen op de blog in deze nieuwe categorie. Ik ga geen volledige verhalen ophangen. Ik haal de interessante weetjes eruit en omschrijf deze kort en krachtig. Ook de ‘tweetables’ gaan hier terugkomen. Als jij graag weetjes wilt delen, kun je nu met één druk op de knop het feitje tweeten.
We beginnen deze week met een aantal algemene ‘brainfacts’.

 

Mythes en feiten over het brein op een rij

➥ Over het algemeen zijn mensen met een zwaarder brein slimmer. Einstein was een uitzondering, want hij had een breingewicht van 1,2 kilogram en gemiddeld is een brein 1,4 kilogram.
Tweet dit feitje

 

➥ Lange mensen voelen net iets later dat zij hun teen stoten dan korte mensen. Dit komt natuurlijk door de lengte. De weg naar boven is langer. Maar lange mensen hebben ook dunnere zenuwen, waardoor alles wat langzamer gaat.
Tweet dit feitje

 

➥ Nadat je iets hebt geleerd, duurt het even voordat je dit ook voor langere termijn onthoudt. Dit is te beïnvloeden. Een manier om hetgeen wat je net hebt geleerd goed in je hoofd te prenten is naderhand een horrorfilm of pornofilm kijken. Opwinding dus.
Tweet dit feitje

 

➥ Vrouwen kunnen niet beter multitasken dan mannen. We kunnen het allemaal even slecht. Het brein kan zich eigenlijk maar op één ding goed concentreren en alle ‘multitasks’ worden dan maar half uitgevoerd. Het brein kan niet multitasken!
Tweet dit feitje

 

➥ Nog voordat we worden geboren, verliezen we de helft van onze hersencellen.
Tweet dit feitje

 

➥ Amerikaanse onderzoekers ontdekten een hersencel die alleen reageert op foto’s van Jennifer Aniston.
Tweet dit feitje

 

➥ Elke seconde verliezen we een hersencel. Dit valt mee, want we starten met 100 miljard cellen.
Tweet dit feitje

 

Tags:
Amanda van der Linden About the author

Ik ben Amanda, conversie optimalisatie specialist met een passie voor consumentengedrag, data, usability en A/B-testen | Samenwonend | Dierenliefhebber | Twee katten: Bruce en Rooney | Beetje Nerd | Games- en tv-serie-fanaat | Liefhebber van lekker eten, wijn en rosébier | Cambodja | Zuid-Afrika | Italië

No Comments

Post a Comment